Påskmiddagen avslutades med en påskgul citronpaj.

Deg
2 1/2 dl mjöl
1 1/2 msk socker
2 krm salt
125 g ekologiskt smör
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret kallt i små bitar. Knåda till en deg.
Tryck ut degen i en pajform. Låt stå i kylen i minst en halvtimme. Grädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter.
Fyllning
3 ekologiska ägg
2 dl socker
1/2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 2 ekologiska citroner samt saft från 2-3 citroner
Medan pajskalet gräddas blanda ägg och socker. Vispa i mjöl, vaniljsocker samt citronskal och saft.
Häll citronsmeten i det förgräddade pajskalet. Tillbaka i ugnen i ca 12 minuter.Vi dekorerade med florsocker och japanska chokladsnäckor.
citron,
dessert,
hembakat,
paj,
påsk,
sött,
Kommentera